CALATORII

Vrei sa te muti? Iata topul celor mai bune orase de locuit din lume!

Publicat cu

pe

Milioane de romani au luat cu asalt Europa iar topul celor mai bune oraşe de locuit din lume le dă dreptate: Bucureştiul nu este printre primele locuri. Din cele 25 de oraşe aflate în top, 15 sunt în Europa, deci măcar milioanele de români din Spania şi Italia au nimerit continentul. Pentru a realiza acest top s-au luat în considerare  preţul mediu al unui prânz, chiria, obiectivele turistice dar şi preţul cafelei.

 

Viena, oraşul unde abonamentul la metrou costă un euro pe zi, oferă o multitudine de posibilităţi de relaxare, precum cafenele, baruri, cluburi de noapte sau magazine cu haine de lux. O masă de prânz costă, în medie, 15 euro. Turiştii pot închiria o garsonieră cu 1.150 de euro. Printre atracţiile turistice din Viena se numără peste 100 de muzee, 144 de cinematografe şi 161 de galerii de artă. Preţul mediu al unei cafele este de 3,70 de euro, iar al unui pahar de vin oscilează între 3 şi 5 euro.

Dacă vrei să iei prânzul în Berlin, trebuie să scoţi din buzunar în jur de 20 de euro, iar dacă ai nevoie doar de o cafea, trebuie să plăteşti doar 2 euro. Oraşul le oferă turiştilor posibilitatea să închirieze o garsonieră cu 530 de euro pe lună.

Stockholm, unul dintre cele mai aglomerate oraşe europene, găzduieşte aproape un milion de locuitori. Aici oamenii pot să închirieze o garsonieră cu 620 de euro pe lună, preţurile oscilând în funcţie de zonă. O cafea costă 3,50 de euro, iar o masă la restaurant doar 12 euro. Costul unui abonament la transportul public este de 85 de euro pe lună. Preţul unei mese la restaurant în Helsinki este de 13 euro, iar un pahar de vin sau o cafea costă între 2 şi 10 euro. Oraşul găzduieşte 65 de muzee, 33 de cinematografe şi 90 de galerii de artă.

München este oraşul în care poţi închiria o garsonieră cu 900 de euro pe lună şi poţi bea o cafea cu 3,50 de euro. München găzduieşte aproape 4 milioane de locuitori, 178 de muzee, 32 de cinematografe şi 81 de galerii de artă. În top, dintre oraşele europene mai sunt menţionate:

Zürich

Copenhaga

Paris

Madrid

Lisabona

Amsterdam

Hamburg

Geneva

Oslo 

Barcelona

Sursa: Rador

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Most Popular

Exit mobile version