AUTO-MOTO

VIDEO Drumurile solare devin realitate

Publicat cu

pe

Datorita sustinerii unor celebritati internationale, dar mai ales eficientei si inovatiei lor, drumurile solare sunt pe punctul de a deveni realitate.

Conceptul drumurilor solare este aproape perfect si vine sa inlocuiasca asfaltul inutil. Panourile solare integrate genereaza, in medie, de trei ori mai multa energie dacat cosuma, prin urmare surplusul poate ajuta in mod real economiile.

Ideea initiala apartine sotilor Scott si Julie Brusaw din Idaho, Statele Unite ale Americii si proiectul a fost demarat inca de la jumatatea anilor 2000.

Pe scurt, conceptul este ca intreaga suprafata a drumurilor sa fie inlocuita de mici panouri solare foarte rezistente, interconectate. Panourile au posibilitatea de a se incalzi, curatind drumurile de zapada si polei pe timpul iernilor, iar LED-urile pot fi modificate in functie de scopul drumului (doua benzi de circulatie, patru benzi etc.). Cand senzorii nu detecteaza nicio masina pe sosea LED-urile se sting, economisind energie. ”Atentie, accident peste un kilometru!” sau ”Trafic intens in fata” sunt doar cateva exemple de mesaje ce pot fi programate sa apara pe ”asfalt”. Si mai interesant este sistemul care recunoaste cand un om sau un animal calca pe asfalt, atentionand automat soferii.

 

Most Popular

Exit mobile version