Intra in contact cu noi

AUTO-MOTO

VIDEO Drumurile solare devin realitate

Publicat cu

pe

Datorita sustinerii unor celebritati internationale, dar mai ales eficientei si inovatiei lor, drumurile solare sunt pe punctul de a deveni realitate.

Conceptul drumurilor solare este aproape perfect si vine sa inlocuiasca asfaltul inutil. Panourile solare integrate genereaza, in medie, de trei ori mai multa energie dacat cosuma, prin urmare surplusul poate ajuta in mod real economiile.

Ideea initiala apartine sotilor Scott si Julie Brusaw din Idaho, Statele Unite ale Americii si proiectul a fost demarat inca de la jumatatea anilor 2000.

2

Pe scurt, conceptul este ca intreaga suprafata a drumurilor sa fie inlocuita de mici panouri solare foarte rezistente, interconectate. Panourile au posibilitatea de a se incalzi, curatind drumurile de zapada si polei pe timpul iernilor, iar LED-urile pot fi modificate in functie de scopul drumului (doua benzi de circulatie, patru benzi etc.). Cand senzorii nu detecteaza nicio masina pe sosea LED-urile se sting, economisind energie. ”Atentie, accident peste un kilometru!” sau ”Trafic intens in fata” sunt doar cateva exemple de mesaje ce pot fi programate sa apara pe ”asfalt”. Si mai interesant este sistemul care recunoaste cand un om sau un animal calca pe asfalt, atentionand automat soferii.

 

AUTO-MOTO

Mercedes S-Class trece la un nou nivel! Cum va arăta nava amiral?

Publicat cu

pe

Luxul Mercedes va trece la alt nivel dacă este să ne luăm după imaginile spion date publicităţii de publicaţia Carscoops în care apar unele modernizări pe care le va avea Mercedes-Benz S-Class.

Luând în considerare că prototipul are acoperită o zonă a părţii frontale, în care ar putea fi amplasată o cameră specială şi câţiva senzori, putem constata că nava amiral va primi un sistem avansat de condus autonom.

mercedes 2016

Este posibil ca modelul actualizat S-Class să preia sistemul Drive Pilot, care a debutat pe noua generaţie E-Class. În momentul de faţă, limuzina este dotată cu un cruise control adaptiv Distronic Plus, însă noua funcţie va permite accelerarea şi frânarea automată până la viteze de 210 km/h.

Mercedes-Maybach

Video
i

Sursa: Rador

Continua sa citesti

Most Popular

Copyright © 2023 LikeNews