Dragoste & Sex

Raspunsuri la boli despre care va e rusine sa intrebati

Publicat cu

pe

Exista o serie de boli care chiar daca sunt foarte comune oamenii se feresc sa discute despre ele. De cele mai multe ori aceasta teama se manifesta si fata de medici. Iata mai jos raspunsuri la cateva dintre bolile de care va este rusine sa intrebati.

Tricomoniaza este o boala frecventa cu transmitere sexuala, produsa de un parazit numit Tricomonas vaginalis. Boala este mai des intilnita la femei, unde manifestarile sint mai „zgomotoase”. La 4 pina la 21 de zile de la contactul sexual cu persoana infectata apare o secretie vaginala, o scurgere galben-verzuie spumoasa, urit mirositoare.

 

Neglijata, boala va determina, in timp, complicatii la nivelul colului uterin (prin prezenta unei formatiuni cu aspect de capsuna) si a uretrei, femeia devenind chiar infertila. Barbatii care au tricomonas fie nu prezinta acuze subiective (ei numai transmitind boala, fiind asimptomatici), fie pot prezenta o secretie uretrala redusa, cu aspect clar (rareori purulenta) precum si eroziuni la nivelul penisului.

Diagnosticul bolii se face prin examen direct la microscopul optic (prin coloratii speciale sau direct) sau prin culturi. Tratamentul trebuie instituit precoce la ambii parteneri. Acesta trebuie efectuat sub control medical cu prescriptie si consta in Metronidazol (2 gr pe zi – doza unica sau 250 mg de 3 ori pe zi timp de 7 zile).

De asemenea, se utilizeaza Trinidazol (2 gr pe zi – doza unica). Tratarea exclusiva a femeii reprezinta un esec terapeutic, deoarece barbatul constituie vectorul in transmiterea bolii.La copii, la gravide si la femeile care alapteaza tratamentul se individualizeaza.Consultul medical este indispensabil, menit sa precizeze eventualele contraindicatii.Tratamentul local il completeaza pe cel sistemic, constind in comprimate vaginale (ovule) Metronidazol sau Clotrimazol si spalaturi vaginale cu solutii cu ph acid (de exemplu cu permanganat de potasiu). La sfirsitul curei se va repeta examenul de laborator pentru a confirma vindecarea.

Most Popular

Exit mobile version