Intra in contact cu noi

PILDE

Pilda pentru cei obositi si descurajati! Exista intotdeauna un cal pentru fiecare moment.

Publicat cu

pe

Intr-o dupa-amiaza, un tata a mers la plimbare cu cele doua fiice, una de opt si cealalta de patru ani. La un moment dat dupa ce au mers pe jos o distanta mare, fiica cea mica a cerut tatalui ei sa se opreasca pentru ca era prea obosita pentru a continua.

Tatal a spus ca si el este foarte obosit. Confruntandu-se cu raspunsul, fetita a inceput sa-si lase corpul si mai moale.

Fara sa spuna un cuvant, tatal a taiat o ramura de la un copac mic si a dat-o fetitei:

– Uita-te aici, acum ai un cal! Acesta te va ajuta sa mergi mai departe.

Fata s-a oprit din plans si a inceput sa plimbe creanga verde atat de repede, incat a ajuns acasa inaintea celorlalti. Ea a fost atat de incantata de calul bat incat a fost greu sa o opreasca din galop.

Sora mai mare a fost intrigat de ceea ce a vazut si a intrebat pe tatal ei cum sa inteleaga atitudinea sorei mai mici. Tatal a zambit si a raspuns, zicand:

– Aceasta este viata fiica mea. Uneori suntem fizic si psihic obositi, si ne este imposibil sa continuam. Dar apoi se gaseste cineva, un cal, care ne incurajeaza din nou. Acest cal poate fi o carte buna, un prieten, un cuvant, un zambet, un cantec …
Deci, atunci cand te simtiti obosita sau descurajata niciodata nu te lasa condusa de lene sau descurajare. Aminteste-ti: „Exista intotdeauna un cal pentru fiecare moment.”
(Autor necunoscut)

PILDE

Gaseste pacea perfecta in sufletul tau citind aceasta pilda!

Publicat cu

pe

Era odata un rege care a trebuit sa aleaga intre doua tablouri care reprezentau pacea perfecta. Primul era un lac foarte linistit, iar acest lac era o oglinda perfectapentru muntii linistititi care se reflectau in jurul lui, iar deasupra lui se afla un cer foarte albastru cu nori albi. Toti cei care se uitau la acest tablou considerau ca reflecta pacea perfecta.
Cea de a doua pictura avea, de asemenea, munti, dar acestia erau foart abrupti si nu a aveau o singura inclinatie, ci mai multe niveluri, cerul de deasupra era intunecat, sumbru si ieseau scantei din fulgere si tunete. Toate acestea nu erau deloc linistitoare.

Dar cand regele s-a uitat atent, a observat ca in spatele unei cascade era o ramura mica ce iesea printr-o crapatura din stanca. Pe aceasta ramura se afla un cuib. Acolo, in zgomotul jetului de apa violent, se afla o familie de pasari care traiau nestingherite in cuib. Pace perfecta. Regele a ales acest al doilea tablou si a explicat:
„Pacea nu inseamna a fi intr-un loc fara zgomot, fara probleme sau fara durere. Pace inseamna ca, in ciuda faptului ca suntem in mijlocul tuturor problemelor, sa ramanem calmi si linistiti in inimile noastre. Acesta este sensul real al pacii.”

 

(Autor necunoscut)

Continua sa citesti

Most Popular

Copyright © 2023 LikeNews