Back to top

Gaseste pacea perfecta in sufletul tau citind aceasta pilda!

Gaseste pacea perfecta in sufletul tau citind aceasta pilda!

Era odata un rege care a trebuit sa aleaga intre doua tablouri care reprezentau pacea perfecta. Primul era un lac foarte linistit, iar acest lac era o oglinda perfectapentru muntii linistititi care se reflectau in jurul lui, iar deasupra lui se afla un cer foarte albastru cu nori albi. Toti cei care se uitau la acest tablou considerau ca reflecta pacea perfecta.
Cea de a doua pictura avea, de asemenea, munti, dar acestia erau foart abrupti si nu a aveau o singura inclinatie, ci mai multe niveluri, cerul de deasupra era intunecat, sumbru si ieseau scantei din fulgere si tunete. Toate acestea nu erau deloc linistitoare.

Dar cand regele s-a uitat atent, a observat ca in spatele unei cascade era o ramura mica ce iesea printr-o crapatura din stanca. Pe aceasta ramura se afla un cuib. Acolo, in zgomotul jetului de apa violent, se afla o familie de pasari care traiau nestingherite in cuib. Pace perfecta. Regele a ales acest al doilea tablou si a explicat:
„Pacea nu inseamna a fi intr-un loc fara zgomot, fara probleme sau fara durere. Pace inseamna ca, in ciuda faptului ca suntem in mijlocul tuturor problemelor, sa ramanem calmi si linistiti in inimile noastre. Acesta este sensul real al pacii.”

 

(Autor necunoscut)