Dragoste & Sex

Cele sase beneficii uimitoare ale actului intim!

Publicat cu

pe

„Placerea sexuala amelioreaza atit sanatatea, cit si moralul nostru”, afirma sexologul Thierry Launay in revista „Top Sante”. Conflictele genereaza stres, anxietate si alte traume psihice. Amorul, dimpotriva, este sedativ, analgezic, calmant, este un adevarat medicament.

 

Pe scurt, iata si „inventarul” multiplelor sale efecte benefice.

  • Amorul este un excelent remediu impotriva insomniei. Satisfactia sexuala duce la „eliberarea” endorfinelor, substante secretate de creier, asemanatoare morfinei, care relaxeaza si favorizeaza adormirea. Barbatii adorm aproape imediat dupa un act sexual, in schimb la femei somnul este indus ceva mai tirziu.

 

Un act sexual reusit provoaca o oarecare stare de euforie, datorita serotoninei si dopaminei, alte substante secretate de creier, adevarati hormoni ai placerii. Ele „dopeaza” intreg organismul, inducind un sentiment de veselie, ceea ce ne face sa vedem viata mai „in roz”.

Sexul „linisteste” anxietatea si reduce stresul. Ca toate activitatile fizice, actul sexual diminueaza tensiunile musculare, nervoase si psihologice acumulate in orele sau zilele precedente.\

 

Femeile indragostite au intotdeauna o mina „stralucitoare” si chiar par mai tinere decit sint: „vinovati” sint, si aici, hormonii. Placerea favorizeaza secretarea estrogenilor, care au si rolul de-a inlesni irigarea pielii si producerea colagenului natural. Pielea este, astfel, mai elastica, mai supla. De asemenea, in timpul actului sexual temperatura corpului creste, iar pielea, mai bine irigata si stimulata, rezista mai bine imbatrinirii.

 

 

Excitatia sexuala imbunatateste si circulatia sanguina, amorul contribuind la regenerarea singelui prin faptul ca respiratia accelerata si mai profunda din acele momente oxigeneaza foarte bine singele

 

Amorul stimuleaza activitatea inimii. De la 70-80 batai pe minut, inima poate atinge 100 in timpul preludiului si chiar 180 in momentul orgasmului. Un excelent exercitiu pentru muschii cardiaci, iar specialistii recomanda pacientilor cardiaci, chiar si dupa un infarct, sa isi reia activitatea sexuala.

 

 

De asemenea, actul sexual contribuie la intarirea muschilor abdominali, ajuta la slabit prin arderea a citeva sute de calorii, regleaza ciclul menstrual la femei, mentine echilibrul hormonal. Studii recente au demonstrat ca femeile care au o activitate sexuala regulata sint mai putin expuse riscului de a face cancer uterin, mamar sau ovarian, decit abstinentele.

Most Popular

Exit mobile version