SANATATE

Ce se întâmplă cu femeile care mănâncă cartofi în timpul sarcinii?

Publicat cu

pe

Cu poftele din timpul sarcinii nu te pui aşa că femeile mănâncă tot felul de alimente mai mult sau mai puţin indicate. Un aliment banal în majoritatea meniurilor este cartoful despre care medicii britanici susţin că este asociat cu un risc foarte ridicat de a dezvolta diabet zaharat.

Cercetătorii conduşi de Zhang Cuilin au constatat că femeile care consumă peste cinci porții de cartofi pe săptămână prezintă un risc cu 50% mai mare de a dezvolta diabet în timpul sarcinii. Astfel, femeile care mănâncă mulți cartofi înaintea unei sarcini ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta diabet în timp ce sunt însărcinate – aceasta este concluzia unui studiu publicat recent într-un jurnal medical britanic. Diabetul de sarcină apare spre sfârșitul celui de-al doilea trimestru de sarcină, trebuie ținut sub monitorizare și tratat. Acest tip de diabet implică un risc, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Sursa:Rador

Most Popular

Exit mobile version