SANATATE

9 lucruri pe care le vei observa imediat dupa ce meditezi doar un minut

Publicat cu

pe

Este aproape imposibil zilele acestea sa deschizi pagina de Facebook sau sa stai cateva minute pe internet fara sa fii asaltat de mesaje precum: ”Efectele pozitive ale meditatiei asupra corpului tau” sau ”Cum sa incepi sa meditezi in doar cinci minute”.

Ca sa fim cinstiti, cine are timp si chef sa se apuce, pe bune, de meditat?! Sunt mai mult mesaje carora le dam like doar pentru a parea profunzi si interesati, decat sa le punem in practica. Si cu toate acestea, terapeutii si specialistii in domeniu spun ca ar trebui doar sa incercam, timp de un minut, si ne vom convinge singuri daca merita sau nu.

Gasiti mai jos 9 motive simple si clare pentru care merita sa meditam doar un minut.

Devii mai atent

Dupa un exercitiu simplu de meditatie, de doar un minut, daca este facut corect vom observa imediat ca suntem mai ateni la tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Mintea si corpul devin pur si simplu mai vigilente, mai atente la fiecare mic zgomot din  jur. Este un mod simplu si usor de a deveni mai constienti dimineata, spre exemplu.

Mirosul se intensifica

Mirosul este un simt pe care cu totii il trecem usor cu vederea. Respirati adanc, ritmic si relaxat, vreme de un minut, si veti vedea foarte usor cat de multe mirosuri va inconjoara.

Deveniti mai calm

Majoritatea incepem ziua cu o lunga lista mentala cu lucruri pe care le avem de facut peste zi. O simpla si scurta meditatie va relaxeaza si va face sa fiti mai calmi cu privire la lista de lucruri pe care trebuie sa le faceti.

Constientizati mancarea

O sa vedeti ca de fiecare data cand mancati sunteti mai constienti si mai atenti la ceea ce mancati. O sa simtiti gustul si mirosul mancarii foarte clar.

Aveti timp de reflectie

Cine mai sta in ziua de azi sa refelecteze asupra propriei persoane? Meditati, doar un minut pe zi, si o sa vedeti cat de constienti deveniti de voi insiva!

O sa va observati respiratia

Suna atat de banal dar este extrem de important. Respiram din reflex, nu? Ei bine, meditatia ne ajuta sa ne observam cu atentie respiratiile, micile miscari si actiuni.

Uitati de telefon

Aceasta este probabil cea mai socanta observatie. Dar da, meditati, putin, des, si n-o sa va vina sa credeti ca o sa uitati uneori, pur si simpu, de conexiunea perpetua cu telefonul vostru si tehnologia.

Veti sta mai drept

Nici nu ne dam seama, apasati de griji si probleme, cat de cocosati stam zilnic. Aparent  fara o legatura clara, meditatia ne ajuta sa stam mai drepti si sa avem o atitudine mai productiva.

Va veti simti mai bine

Starea de bine este una psihica, exista in fiecare dintre noi, trebuie numai sa o scoatem la iveala. Meditatia in cele mai simple forme ale ei face asta!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Most Popular

Exit mobile version