PARFUMURI

5 uleiuri esentiale pentru orice femeie

Publicat cu

pe

Uleiurile esentiale au mai multe intrebuintari, de la cele terapeutice pana la simplul parfum pe care-l emana si prin care ne infrumuseteaza ziua.

Exista insa cateva arome pe care orice femeie ar trebui sa le aiba in casa, in special datorita efectelor lor benefice si naturale.

Mai jos gasiti o lista cu cinci uleiuri esentiale pentru orice femeie.

Lavanda

Uleiul de lavanda este apreciat, in general, chiar si de cele mai pretentioase gusturi. Lavanda are numeroase efecte benefice asupra trupului si spiritului, oferind liniste, relaxare si ajutandu-ne sa dormim mai bine, printre altele. Un sfat: incercati sa folositi o picatura de ulei natural de lavanda in camera copiilor si o sa vedeti cat de bine vor dormi.

 

Menta

Uleiul estential de menta este unul puternic, care intra in categoria uleiulor fierbinti, asa ca aveti grija sa nu va intre in ochi pentru ca veti simti imediat usturimea. In afara de acest mic inconvenient, uleiul de menta are efecte incredibile asupra sistemului respirator, ajutandu-ne sa respiram mai bine si mai curat. Incercati sa folositi cate o picturea de ulei natural de menta pe tample sau pe spatele gatului si veti simti cum va ajuta cand va doare capul.

Grapefruit

Nu trebuie sa fiti fani ai fructului pentru a iubi aroma uleiului estential de grapefruit. Este genul de aroma care poate infrumuseta cu parfumul ei orice locuinta, fiind intotdeauna proaspat si revigorant. Cat priveste efectul asupra corpului, uleiul de grapefruit este tonic si vitaminizant, iar la nivelul mintii reduce stresul si oboseala.

 

 

Citrice

Uleiul estential de citrice combina, de obicei, mai multe fructe, precum portocala, lamaia, limeta sau mandarinele. Majoritatea producatorilor prefera sa adauge si foarte putina vanilie, pentru ca se potriveste foarte bine. Rezultatul este un miros care ajuta foarte mult la reducerea stresului si a tensiunii, dar care ofera si un iz placut oricarei locuinte.

 

 

 

 

Melaleuca

Melaleuca este o planta prea putin cunoscuta la noi, insa foarte raspnadita ca folosinta in Asia si America de Sud. In esenta, melaleuca este o planta din familia mentee, recunoscuta pentru efectul curativ foarte puternic. Puteti folosi cate o picatura de ulei esential de melaleuca chiar si atunci cand copii se zgarie sau se lovesc si o sa vedeti cat de mult ajuta la vindecare. Are proprietati antiseptice recunoscute.

Pagini: 1 2 3 4 5

Most Popular

Exit mobile version