Back to top

Pilda pentru cei obositi si descurajati! Exista intotdeauna un cal pentru fiecare moment.

Pilda pentru cei obositi si descurajati! Exista intotdeauna un cal pentru fiecare moment.

Intr-o dupa-amiaza, un tata a mers la plimbare cu cele doua fiice, una de opt si cealalta de patru ani. La un moment dat dupa ce au mers pe jos o distanta mare, fiica cea mica a cerut tatalui ei sa se opreasca pentru ca era prea obosita pentru a continua.

Tatal a spus ca si el este foarte obosit. Confruntandu-se cu raspunsul, fetita a inceput sa-si lase corpul si mai moale.

Fara sa spuna un cuvant, tatal a taiat o ramura de la un copac mic si a dat-o fetitei:

– Uita-te aici, acum ai un cal! Acesta te va ajuta sa mergi mai departe.

Fata s-a oprit din plans si a inceput sa plimbe creanga verde atat de repede, incat a ajuns acasa inaintea celorlalti. Ea a fost atat de incantata de calul bat incat a fost greu sa o opreasca din galop.

Sora mai mare a fost intrigat de ceea ce a vazut si a intrebat pe tatal ei cum sa inteleaga atitudinea sorei mai mici. Tatal a zambit si a raspuns, zicand:

– Aceasta este viata fiica mea. Uneori suntem fizic si psihic obositi, si ne este imposibil sa continuam. Dar apoi se gaseste cineva, un cal, care ne incurajeaza din nou. Acest cal poate fi o carte buna, un prieten, un cuvant, un zambet, un cantec …
Deci, atunci cand te simtiti obosita sau descurajata niciodata nu te lasa condusa de lene sau descurajare. Aminteste-ti: „Exista intotdeauna un cal pentru fiecare moment.”
(Autor necunoscut)