Back to top

Chanel a achizitionat propria tabacarie de piei de miel

Chanel a achizitionat propria tabacarie de piei de miel

Casa franceza de moda Chanel a achizitionat tabacaria de piele de miel Bodin-Joyeux din Levrous, Franta, in incercarea de a-si asigura viitorul unor piei de mare calitate, potrivit Vogue.

Infiintata in 1860, tabacaria a fost specializata in prelucrarea blanurilor (procesul prin care blana este eliminata de pe piele), pergamente si de colorarea pieilor.

Chiar daca va avea un nou proprietar, tabacaria nu va functiona exclusiv pentru Chanel si va pastra toti clientii sai actuali, pentru care se produc in prezent 450.000 de piei de miel pe an.

In ultima perioada este la moda ca brandurile de lux sa-si cumprre sau sa investeasca in propriile intreprinderi pentru a-si garanta aprovizionarea cu materiale de lux. Chanel detine, de asemenea, fabrici de casmir Barrie Knitwear, broderia Lesage si culturi de plante pentru realizarea parfumului Chanel No. 5.

Gucci este proprietar la Kering, Hermes si LVMH au fost cumparat de asemenea tabacarii intr-un efort de a controla mai bine lantul propriu de aprovizionare. Recent, LVMH si Hermes au cumparat chiar propriile ferme de crocodili.